Čekati na dobar(pametan) način

Današnja propovijed Božje službenice Joyce Meyer govori o važnosti ploda strpljivosti, te koliko je važno čekati na Božje savršeno vrijeme i čekanje na pravi način.


Samo neka ta postojanost urodio savršenim djelom da budete savršeni i neporočni: bez ikakva nedostatka! (Prijevod Kršćanska sadašnjost)

A postojanost neka bude zrela na djelu, da budete savršeni i potpuni, bez ikakva nedostatka. (Prijevod Ivan Šarić)

Strpljenje je izuzetno važno za ljude koji žele proslavjati Boga i uživati u životu. Ako smo nestrpljivi situacije na koje nailazimo u životu, sigurno će uzrokovati da reagiramo emocionalno.

Slijedeći put kada budete trebali čekati na nešto ili nekoga umjesto da samo reagirate, podsjećajte se:”Uzrujavajući se, neću ništa ubrzati, zato ću što bolje, u radosti provesti to vrijeme čekanja”. Zatim, možete reći naglas: “Dok čekam, rastem u strpljivosti, zbog toga sam zahvalan na ovoj situaciji”. Ako tako učinite, prestati ćete reagirati na neugodnu okolnost i početi ćete djelovati na temelju Božje Riječi.

Trebate zapamtiti da je strpljivost plod Duha Svetoga i Bog želi da se razvije u vašem životu. Nemojte razmišljati kako je čekanje teško i frustrirajuće, već razmišljajte o tome koliko blagosovljeni možete biti što ste naučili umijeće čekanja na dobar način.

Joyce Meyer

Naša molitva je:”Oče, hvala ti na tvom strpljenju sa mnom. Hvala ti na Plodu Duha Svetoga. Molim Te, pomozi mi da živim sukladno plodovima obraćenja. Molim te, da razvijaš u meni plod strpljivosti, da ne reagiram, već u svakoj situaciji djelujem po Tvojoj Svetoj Riječi. Hvala Ti, što me učiš čekati mudro i u radosti, jer čekanjem na Tebe i tvoje savršeno vrijeme, sigurno neću štetovati, već ću ući u puninu i baštinu koju si pripravio za mene. Hvala Ti u Isusovo Ime. Amen. Božji Vam Blagoslov 🙂

 

Comments

comments