Kristolikost

Jer koje naprijed poznade, one i predodredi, da budu jednaki obličju Sina Njegova, da On bude prvorođeni među mnogom braćom.

-Poslanica Rimljanima 8:29


 

Najbolji cilj kojem kršćanin može težiti je da postane Kristolik. Isus je izričita slika Oca i mi smo pozvani da hodamo Njegovim stopama. On je došao kao pionir naše vjere da nam pokaže svojim primjerom kako trebamo i kako možemo živjeti. Imamo priliku ponašati se prema ljudima na način kako je Isus to činio. Naš cilj nije da vidimo koliko uspješni možemo biti u karijeri ili popularnosti; nikakav napredak, popularnost niti čak izgradnja velike službe, već to da budemo transformirani na sliku Isusa Krista.

Duhovna zrelost ili Kristolikost se ne može postići bez da umremo sebi. To jednostavno znači reći “da” Bogu i “ne” sebi, kada se naša volja i Božja savršena volja ne poklapaju. Isus je rekao svojim učenicima da ako ga žele slijediti, moraju uzeti svoj križ svaki dan.

Da bi slijedili Krista i postali poput njega, mi odabiremo da zaboravimo naše želje – naše planove, svoj put – i umjesto toga, stavimo svo svoje povjerenje u Njega i vjerujemo da će nam objaviti svoju volju za nas. Njegova savršena volja nas uvijek vodi do potpune radosti i zadovoljstva.

Joyce Meyer

Naša molitva je:”Oče, hvala ti na tvom Sinu, hvala na Njegovom primjeru meni. Molim Te, pomozi mi da umrem sebi, da moji plodovi budu sukladni obraćenju. Ne živim više ja, već Krist živi u meni. Molim Te, kako ti je Isus na sve rekao “da” da tako i ja slijedim, da uzmem svoj križ, sabirem s Tobom i uđem u puninu Tvoje savršene volje za moj život. Hvala ti u Isusovo Ime. Amen”. Božji Vam Blagoslov 🙂

 

Comments

comments