Snaga poslušnosti

Današnja propovijed Božje službenice Joyce Meyer govori o važnosti poslušnosti Božjoj savršenoj volji. Neposlušnost, nepokornost koja je kao grijeh čaranja, otvara vrata Sotoni da sije prokletstvo u naš život. Dakle, težimo za savršenom voljom Božjom za svoj život i uživajmo njegove plodove.


 

Pokorite se dakle Bogu, a protivite se Đavlu, i pobjeći će od vas. (Prijevod Ivan Šarić)

Bit je da se nećemo moći oduprijeti Đavlu, ako se ne podložimo Bogu; jer se moć da odupiranja Đavlu nalazi u podložnosti Gospodinu. Ako želite zadržati Sotonu pod nogama, trebate hodati u poslušnosti. Nemojte držati nikakvu neposlušnost u svom životu.

Jesam li ikada bila neposlušna Bogu? Da,  jesam, ali to nisam činila namjerno. Možda bih izgubila živce i rekla nešto što ne bih trebala, ali čim bi me Bog nasamo suočio s tim, odmah bih učinila onoo što mi kaže. Imam Strah Gospodnji u svome životu i vjerujem da ga svima treba više. Vjerujem da je Bog, Bog. Ako mi On kaže da nešto učinim, On to misli ozbiljno. Kada mi kaže da nešto ne uradim, On to zaista tako misli, ozbiljan je. Da, mi živimo pod milosti, ali milost nije izgovor za grijeh; milost je moć da živimo svetim životom. Neposluh je jedan od omiljenih Sotoninih ulaza kojim nas postepeno uvuče u mrežu grijeha, koja na kraju za nas ima razarajući, poražavajući ishod.

Joyce Meyer

 

Naša molitva je: “Oče, hvala ti za milost, koja mi omogućuje da živim svetim životom. Molim Te, pomozi mi da hodam u poslušnosti Tebi. Molim Te otkrij mi moje srce, otkrij mi sve što me zasljepljuje, svaka otvorena vrata kroz koja neprijatelj može ući u moj život da razara, krade i ubija. Ukoravam i odbacujem svaku neposlušnost Tebi u svom životu. Neka Tvoje misli budu moje misli i Tvoje želje moje želje, tako da hodam u poslušnosti i gledam Tvoju Slavu. U Isusovo Ime. Amen”. Božji Vam Blagoslov 🙂

Izvor: www.joycemeyer.org

 

Comments

comments