Uvijek spreman Pomoćnik

Današnja propovijed Božje službenice Joyce Meyer govori o predivnom džentlmenu, uvijek spremnom pomoćniku osobi Duhu Svetomu. S razlogom je poslan, te ga trebamo prihvatiti s velikim poštovanjem i uključiti u naš život.


 

A Utješitelj, Duh Sveti, kojega će Otac poslati u moje ime, on će vas naučiti svemu i napomenut će vam sve, što vam rekoh.

Evanđelje po Ivanu 14:26

Treća osoba Trojstva, Duh Sveti je osoba koja ima osobnost. On može biti uvrijeđen i ožalošćen; On mora biti tretiran s velikim poštovanjem. Jednom kada dobijete razumijevanje da On živi u onima koji vjeruju, trebali biste učiniti sve kako bi se Duh Sveti osjećao dobrodošao. Duh Sveti je gospodin, džentlmen. On se neće gurati u vaše dnevne poslove. Ako mu je dana pozivnica On će brzo reagirati, ali On mora biti pozvan.

Duh Sveti je uvijek na raspolaganju. U prijevodu Amplified Bible naziva ga se Spremnim pomoćnikom. To je prekrasan opis! Pomislite samo, Duh Sveti je spreman i cijelo vrijeme čeka u slučaju ako zatrebate bilo što. Svaki dan, bez obzira s kojim situacijama ćete se suočiti, Duh Sveti stoji uz vas. Pozovite ga da bude uključen u sve što radite, u cijeli vaš život. 

Joyce Meyer

 

Naša molitva je:”Oče, hvala Ti na Tvome Duhu Svetom, na vjernom branitelju. Molim Te, oprosti mi što se nisam oslanjala na Njega, što ga nisam gledala kao osobu, što ga nisam uključivala u svoj život. Duše Sveti, molim Te dođi u moj život, budi moj savjetnik, vodič i pomoćnik. Želim Te upoznati, slušati Tvoj glas, s Tobom činiti Kristova djela. U Isusovo Ime. Amen”. Božji Vam Blagoslov 🙂

Izvor:www.joycemeyer.org

Comments

comments