Mjera vjere dovoljna za iskoračiti

Današnja propovijed Božje službenice Joyce Meyer govori o mjeri vjere koju je Bog dao svima od nas.


Naravno, ako se pokažemo vjerni u malom, Bog će nam povećati mjeru vjere i za veće stvari, do tad moramo iskoračiti u vjeri i kada napravimo ono što je do nas, Bog će napraviti svoj dio, proslaviti se u našem životu, te ćemo uživati blagoslove koje donosi poslušnost.

Da, po milosti koja mi je dana svakome između vas velim: ne precjenjujte se više no što se treba cijeniti, nego cijenite se razumno, kako je već komu Bog odmjerio mjeru vjere.

Poslanica Rimljanima 12:3

Kada je Bog rekao Abrahamu da napusti svoj dom i rodbinu, Abraham je morao izaći, iskoračiti prije nego mu je Bog pokazao odredište (Postanak 12:1). Kao i Abrahamu, Bog je svakome od nas dao “mjeru vjere”. Imamo vjeru za sve što trebamo učiniti; ali da bi vjera djelovala, funkcionirala, moramo osloboditi našu vjeru, a način za to je da iskoračimo u poslušnosti. Moramo nastaviti ići s onim snovima što nam ih je Bog stavio na srce, usprkos svim “ako” i usprkos svim sumnjama od Neprijatelja. Kada mi napravimo iskorak vjere, tada Bog nastupa, tada se On pokaže na djelu.

Isplakala sam bazen suza da dođem tu gdje sam sada, i nitko nije navijao za mene; ali sada sam radosna i volim svoj život. Sjećam se dana kada bih se ujutro probudila i poželjela da je zapravo noć, vrijeme za spavanje; ali više ne.

Nemojte da vam prođe još jedan tjedan u kojem niste slijedili ono što vam je Bog stavio na srce. Zapamtite, Božja nagrada je ogromna.

Joyce Meyer

Naša molitva je: “Oče, hvala Ti što si mi dao mjeru vjere, molim Te, pomozi mi da djelujem u skladu s njom. Molim Te, da odlučno slijedim ono što si mi stavio na srce, te da gledam ravno u Tebe i ne budem poljuljana sumnjama i neodlučna, već se suprostavim Tvojom Svetom Riječi, Tvojim obećanjima koja mi pripadaju po vjeri u Tvoga Sina i uđem u baštinu. Hvala Ti u Isusovo Ime. Amen”. Božji Vam Blagoslov 🙂

 

 

Comments

comments