Islam nije religija mira – ona ubija radi WhatsApp poruke

U Pakistanu mladić osuđen na smrt jer je “vrijeđao” proroka Muhameda u WhatsApp poruci.

Pakistan se 1956 g.  proglasio prvom islamskom državom na svijetu te od tada u toj zemlji vrijede islamski zakoni. Dakle od 1956 g. islamski zakoni upravljaju ovom višemilijunskom zemljom. Islam se često propagira kao religija mira i muslimani širom svijeta govore da su oni jedini u pravu te da je Alah jedini pravi bog. To bi značilo da je u Pakistanu kao u raju. Međutim dali je to tako?

Vjerojatno da je tako svi bi tamo željeli otići, ali činjenica je da je Pakistan jedna od zemalja iz koje mnogi žele pobjeći.

Posebno su strogi zakoni glede vrijeđanja Alaha i proroka Muhameda, a možda od samih zakona su gori sami muslimani koji često uzimaju pravdu u svoje ruku te ubijaju neistomišljenike bez ili s jako malo dokaza. Federalni šerijatski sud odgovoran je za provođenje islama u zakonodavstvo a sastoji se od osam članova od koja su tri islamska učitelja. Šerijatski zakoni su jako brutalni tako je prošle godine uhvaćen mladić pod optužbom da je vrijeđao proroka Muhameda u WhatsApp poruci te je u devetom mjesecu ove godine osuđen na smrt.

Nažalost ovakvi slučajevi nisu rijetki, a ipak možemo čuti jako malo reakcija od šire svjetske javnosti. Kada se kršćani bore za zaštitu braka, ukinuće abortusa ili za manje eksplicitnog sadržaja na televiziji javnost je sklona jako brzo osuditi takve postupke ali na ovakve brutalne vijesti iz islamskih zemalja nema gotovo nikakve reakcije. Jedan od razloga jest što se islam žestoko bori da se prikaže kao religija mira, i često se takva percipira javnosti putem raznih medija.

Na hrvatskoj televiziji često može čuti psovke u kojima se nerijetko spominje ime Sina Božjega ili samog Boga i nikome ništa. S druge strane ako bi se slučajno nešto i spomenuo Alaha ili prorok Muhameda u negativnom kontekstu osoba bi odmah bila tagirana kao islamofob.

Kakava je to vjera koja ubija svoje neistomišljenike, kakav je to bog i kakav je to prorok koji traži takve strašne kazne.

Isus nam je svojim životom, smrću i uskrsnućem pokazao kakav je zapravo Bog.

Ivan14:9 Nato će mu Isus: “Filipe, toliko sam vremena s vama i  još me ne poznaš?” “Tko je vidio mene, vidio je i Oca.

 

Kada su Isusa vrijeđali on je šutio, kada su ga udarali i pljuvali nije se bunio, kada su ga ubili rekao je: “Oprosti im Oče jer ne znaju što čine.” 

 

 

Comments

comments