Izgrađena replika Noine arke

Početkom srpnja ove godine prvi put za posjetitelje je otvoren ulaz u repliku Noine arke koja se nalazi u Williamstownu u saveznoj državi Kentucky (SAD).

Svrha ove replike je osvijestiti o realnosti Biblije. „Poruka koju imamo je učiniti Bibliju živom. Gradeći Noinu arku mi govorimo, ‘Ovo se stvarno dogodilo. Ovo je vjerodostojno,“ rekao je Ken Ham, osnivač muzeja Creation, za ABC News.

Arka je sagrađena prema stvarnim dimenzijama opisanima u Bibliji. Duga je 155 metara, široka je 25 metara i 15 metara visoka. Na sedam je katova i duga je gotovo kao dva nogometna igrališta. Unutar arke posjetitelji mogu vidjeti kako je Noa hranio životinje i brinuo se za njih te još neke druge dodatne stvari.

Iako ne možemo svi vidjeti stvarnu repliku arke, možemo se prisjetiti što piše u Bibliji o ovim vremenima, „Kao u Noine dane, tako će biti kod dolaska Sina Čovječjega. U dane pred potop ljudi su se gostili i pili su, ženili su se i udavali do onoga dana kad Noa uđe u korablju; i nisu uvidjeli dok nije provalio potop i sve pograbio. Upravo će tako biti kod dolaska Sina Čovječjega.“ Matej 24:37-39 „Budite dakle budni jer ne znate dana u koji dolazi vaš Gospodin. … Zato i vi budite spremni; jer Sin čovječi dolazi u čas u koji se ne nadate.“ Matej 24:42,44 „Budite dakle budni, jer ne znate ni dana ni časa!“ Matej 25:13

 

 

Comments

comments