Robert i Paola – Božji nepobjedivi tim

Kad sam imala 18 godina jako sam se zaljubila. Ne, ne mislim na svoga muža, nego u Isusa!!!


 

Susret s Isusom zapalio je u mom srcu vatru najčišće i najmoćnije ljubavi i od tada se moj život usmjerio na jedan Novi Put!
Kratko proveden život u svijetu ostavio me s ožiljcima sumnje i nepovjerenja vezanima uz trajnost i vjernost dvoje ljudi u bračnom savezu do kraja života. No, upoznavajući sve više Božju Riječ i ljude različitih prošlosti i priča kojima je Isus promijenio život, u meni je počela rasti nada, a zatim i vjera da „Bog ima najbolje za mene“, kako sam znala govoriti. U svom srcu donijela sam odluku da ću vjerovati Bogu za svoga muža i za svoj brak. Ljubav prema Isusu i želja da Mu služim postavila je neka očekivanja spram osobe s kojom bih trebala provesti ostatak svog života na Zemlji. Nije bilo puno uvjeta, ali bili su visoki: „on mora biti u žaru za Isusa i aktivno uključen u rad u Kraljevstvu Božjem!“ Možda se pitate: „A što je s bojom kose i očiju? Visina, težina? Bankovni račun? Stalan posao? Riješeno stambeno pitanje? Auto?“ Iskreno, to mi uopće „nije palo na pamet“.
Ja sam malo više vremena proveo živeći u ovom svijetu i iskusio što znače svjetovni provodi, svjetovni prijatelji i svjetovne veze s djevojkama. Izvana sam kod većine pobuđivao, ako ne divljenje, onda zasigurno, odobravanje. No, unutar sebe sve više sam osjećao prljavštinu grijeha, bolnu prazninu i nezadovoljstvo. Susret s Isusom radikalno je promijenio moj život. Bog me očistio od grijeha i svjetovnog načina života – znao sam da sam novi čovjek: svet i neokaljan u Kristu! Staro je uistinu nestalo i sve je novo nastalo. Sjećam se da sam te promjene osobito postao svjestan kada sam trebao prići Paoli i otkriti joj osjećaje koje imam prema njoj. Prije bih, ne trepnuvši, prišao bilo kojoj djevojci i znao bih kako je „zadobiti“. No, u ovim novim okolnostima osjetio sam se poput nekog dječarca: usplahiren, pun pitanja, a u isto vrijeme slobodan od onih starih krivih motiva.
Slušali smo propovijedi  u kojima se govorilo „muž i žena su Božji nepobjedivi tim“ i „dok trčiš svoju trku za Isusa, usmjeren i usredotočen na NJEGA, odjednom ćeš shvatiti da NETKO trči pored tebe i da sada ZAJEDNO trčite za Isusa!“ Te su se riječi urezale u naša srca i oblikovale želje i očekivanja za budući život u braku. Danas svjedočimo da je Bog vjeran! Nakon godina u braku, prošli smo i neke izazove – nije uvijek bilo jednostavno i lako, ali iz dana u dan volimo se sve više! Zahvaljujemo našem Gospodinu za radosno prijateljstvo i svježinu ljubavi koju nam daje jedno prema drugome. Zajedno slijedimo Isusa i služimo u Njegovom Kraljevstvu. Trčimo trku zagledani u Njega – zajedno!

starcici1Foto: rijeczivota.hr

Ovo je naš moto: „ Niste vi mene izabrali, nego sam ja vas izabrao i odredio vas da idete i da rodite rod i da vaš rod ostane, i da vam Otac dadne što god zamolite u moje ime.“ (Ivan 15:16)
Nek’ Isus i Njegovo Kraljevstvo budu na prvom mjestu u tvom životu, a sve ostalo će ti se nadodati. Budi odlučan da živiš čisto i sveto, beskompromisno za Njegovu Riječ i On će ti dati NAGRADU!

IZVOR: www.rijeczivota.hr

Comments

comments