Svjedočanstvo: Naš Bog proviđa

 

stjepaniBog je svoju Riječ i vjernost potvrdio i u našoj obitelji.

Mi smo iz Slavonije. Imamo dvoje djece. Nakon što sam izašao iz komune za odvikavanje krenuo sam u potražnju za poslom. Iz tog razloga sam doselio u Dubrovnik i započeo novi život. Ipak, iako sam ovisnost o drogama ostavio iza sebe, mučilo me to što sam ja bio u Dubrovniku, a moja obitelj u Slavoniji.

Drugi problem je bio podstanarski život, koji je bio skup. Nakon nekog vremena supruga i kćeri su se dodelile k meni u Dubrovnik kako bismo živjeli zajedno. Iako smo bili sretni zajedno teško smo dolazili do stanova za najam, a s obzirom da nas je bilo četvero trebao nam je veći stan, a to si financijski nismo mogli priuštiti.

Bližilo se vrijeme kad smo se morali iseliti iz stana u kojem smo tada bili. U jednom lokalnom tjedniku vidio sam oglas za stan koji bi nama odgovarao.

Nazvao sam broj i dogovorio sastanak sa vlasnikom. On nam je rekao da je kako je još nekoliko zainteresiranih bilo prije nas, pa ako oni odustanu da će nas nazvat.

Vjerovao sam Gospodinu i vidio sam svoju obitelj u tom stanu. Bila je to subota i imali smo izvarednu službu u crkvi, jer smo imali gosta proroka.
Svoju situaciju sam stavio u kuvertu za molitvene potrebe. Netom nakon što je završila molitva zazvonio mi je mobitel. Bio je to vlasnik stana za kojeg smo se upravo pomolili. Rekao je da su svi odustali od tog stana i da se mi možemo useliti. Ubrzo smo se uselili i postali blagoslovljeni, prije svega odličnom cijenom, a osim stana imamo i dvorište za djecu i vrt. Nakon useljenja Gospodin nas je blagoslovio svime što smo trebali u tom stanu od namještaja, do televizije, dvd-a, linije i još mnogih drugih stvar i to bez da smo ikome uopće rekli da nam sve to treba.

Gospodin je vjeran i nikad nas ne ostavlja niti zaboravlja. Amen.

Preuzeto sa: rijeczivota.hr

 

Comments

comments